Δελτίο Τύπου

Νέες διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα του Ομίλου Mantis

Επτά βραβεία

για το Τσίπουρο Καλαϊτζή και τα κρασιά της Οινοποιίας Μαλαματίνα

στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022

και στο International Wine and Spirits Competition

 Η Mantis Group συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τομέα παραγωγής οίνου και αποσταγμάτων, κατακτώντας νέες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα προϊόντα της ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά, στο πλαίσιο δύο κορυφαίων διαγωνισμών, του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ) και του International Wine & Spirit Competition (IWSC) στο Λονδίνο, αποσπώντας συνολικά επτά βραβεία.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των αποσταγμάτων, το Τσίπουρο Καλαϊτζή από την σειρά Mantis Greek Spirits Collection απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στο 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα πληθωρικό τσίπουρο διπλής απόσταξης, από στέμφυλα εξαιρετικών αρωματικών ελληνικών ποικιλιών από τη θεσσαλική γη. Διατηρεί τα ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού ενώ ξεχωρίζει για τη μαλακή γεύση του και τις φρουτώδεις αρωματικές νότες του.

Στην κατηγορία των οίνων, οι νέες σειρές κρασιών Ρεζινέ και Φίλιωμα της ιστορικής Οινοποιίας Μαλαματίνα – που ανήκει πλέον στο δυναμικό του Ομίλου Mantis – απέσπασαν συνολικά έξι βραβεία, στους δύο διαγωνισμούς.

  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ, από 100% Αγιωργίτικο (Π.Γ.Ε Πελοπόννησος) απέσπασε Ασημένιο Βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον διαγωνισμό IWSC. Πρόκειται για μια γευστική, ντελικάτη πρόταση με ευχάριστη, διακριτική επίγευση, που γοήτευσε τους κριτές με τα μεθυστικά, υπέροχα αρωματικά φρούτα, το λαμπερό, πορφυρό χρώμα και τις φωτεινές μπλέ ανταύγειες του.
  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.
  • Το ΦΙΛΙΩΜΑ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20% (Π.Γ.Ε Στερεά Ελλάδα), απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ., ξεχωρίζοντας για τις φρουτώδεις γεύσεις του, την ισορροπημένη οξύτητα και την ευχάριστη, δροσιστική επίγευση.
  • Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ, απέσπασε Χάλκινο βραβείο στον Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και Bronze Award στον IWSC. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας που συνδυάζει ποικιλίες Σαββατιανού και Merlot, σε μια ελαφριά και φινετσάτη επιλογή, με υπέροχο ροζέ χρώμα και ευχάριστη, φρουτώδη επίγευση. Την παλέτα συμπληρώνουν γκρέιπφρουτ, ροδάκινο και νότες κόκκινου δαμάσκηνου, οι οποίες εναρμονίζονται με πινελιές βοτανικών αρωμάτων και τη διακριτική παρουσία της ρητίνης.
  • Το ΡΕΖΙΝΕ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ, μία μοντέρνα, γευστική και γεμάτη φρεσκάδα πρόταση της παραδοσιακής ρετσίνας από 100% Σαββατιανό απέσπασε Bronze Award στον IWSC. Συνδυάζει αρμονικά φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών με βοτανικές νότες μέντας, βασιλικού & φρέσκου μάραθου που μαζί με την φινετσάτη παρουσία της ρητίνης καταλήγουν σε ένα ωραίο γευστικό τελείωμα.

 

Το υψηλό επίπεδο και των δύο διαγωνισμών επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινολόγων, οινοχόων, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφων οίνου και αποσταγμάτων και την ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο. Η διαδικασία αξιολόγησης των διαγωνισμών περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία και συζήτηση πάνελ.

Συνολικά, στο πλαίσιo διοργάνωσης του 22ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ), που πραγματοποιείται από το 1999, έλαβαν μέρος 750 οίνοι και 47 αμπελοοινικά αποστάγματα από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο International Wine & Spirit Competition είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνής διαγωνισμούς που διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1969. Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πάνω από 6000 οίνοι από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και 54 ελληνικά δείγματα.

Mantis Group – Press Release – Νέες διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα του Ομίλου Mantis

 

Λίγα λόγια για τoν Όμιλο Εταιρειών Mantis          
Ο Όμιλος Εταιρειών Mantis, στον οποίο μεταξύ άλλων ανήκουν οι εταιρείες Mantis Trading S.A, Fortis Trading S.A., Attraction Solutions S.A. και Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ, έχει δυναμική παρουσία στην εγχώρια αγορά από το 1974. Διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο των Fast Moving Consumer Goods (FMCGs) στην Ελλάδα, έχοντας ταυτιστεί με εταιρείες και brands υψηλής αναγνωρισιμότητας, όπως: Red Bull, AQUA Carpatica, Energizer, Wilkinson, Hawaiian Tropic, Ron Cubay (Cuban Rum), M&Ms, Twix, Snickers, Mars, Bounty, Uncle Ben’s, Pedigree, Whiskas κ.α., ενώ μέσω της Mantis Healthcare, δραστηριοποιείται ενεργά και στον τομέα της υγείας. Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος επεκτείνει στρατηγικά τη δραστηριότητά του στον τομέα της παραγωγής, επενδύοντας στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πλούτο της ελληνικής γης και παράδοσης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2021 πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στον κλάδο των ποιοτικών ελληνικών αποσταγμάτων, λανσάροντας το Mantis Greek Spirits Collection. Επίσης, από το 2022 έχει εντάξει στο δυναμικό του την Οινοποιία Μαλαματίνα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του ιστορικού brand, αλλά και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με 100% ελληνικά προϊόντα. Ταυτόχρονα, επενδύει περαιτέρω στον τομέα της παραγωγής, προχωρώντας στη δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης νερού. Ο Όμιλος Εταιρειών Mantis απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζόμενους και εξυπηρετεί είτε απευθείας είτε με τη μέθοδο pre-selling περισσότερους από 16.500 πελάτες και 800 χονδρέμπορους με το πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων να καλύπτει τα κανάλια: Retail, Ειδικά κανάλια, Impulse & On premise.