Βραβεία στον 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023 & λανσαρίσματα στο Οινόραμα 2023

Δυναμική παρουσία στον εγχώριο αλλά και παγκόσμιο οινικό «χάρτη», σημείωσε για άλλη μία φορά η ιστορική Οινοποιία Μαλαματίνα, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Mantis, υπηρετώντας με συνέπεια το επιχειρηματικό πλάνο για την ενδυνάμωση της εταιρείας.

Στον φετινό 23ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023 (Δ.Δ.Ο.Α.Θ), το Φίλιωμα Οίνος Λευκός Ξηρός, από τις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό 80% και Ροδίτη 20%, απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Χάλκινο Μετάλλιο, ενώ το Φίλιωμα Οίνος Ροζέ Ξηρός, ένας ποικιλιακός οίνος από 100% Merlot, συμμετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό τμήμα και απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο. Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, έλαβαν μέρος συνολικά 1.015 δείγματα, εκ των οποίων 958 κρασιά, (οίνων και αποσταγμάτων) από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής δειγμάτων.

Ο Οινολόγος – Τεχνολόγος της Οινοποιίας Μαλαματίνα και Διευθυντής Οινοποιείων, Γρηγόρης Βρεττός, αναφέρει σχετικά, «Συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία με τις νέες οινολογικές τεχνικές, επιβεβαιώνουμε την υψηλή ποιότητα των κρασιών μας. Η συλλογική προσπάθεια, αμπελουργών και οινολόγων στην Οινοποιία Μαλαματίνα κατά τον φετινό τρύγο, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της, απέφεραν 2 χάλκινα μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας την δουλειά που γίνεται στα οινοποιεία μας, υποσχόμαστε πολλές εκπλήξεις και νέα καινοτόμα προϊόντα τα επόμενα χρόνια».

 Παράλληλα, στην έκθεση Οινόραμα 2023, η ιστορική Οινοποιία, παρουσίασε δύο εξαιρετικές νέες σειρές κρασιών, την «2303 Rezine Collection» Limited Edition και την «Τέσσερις Άγγελοι». Το οινόφιλο κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει συνολικά και τις έξι νέες οινικές προτάσεις της Οινοποιίας, οι οποίες απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς, ενώ κέρδισαν τις εντυπώσεις των οινοπαραγωγών και επαγγελματιών του ευρύτερου γαστρο-οινικού χώρου.

 Η «2303 Rezine Collection» Limited Edition, η Premium σειρά της οικογένειας Ρεζινέ, με γερές ρίζες στην παράδοση της ρετσίνας, αποτελείται από δύο μοναδικές στο είδος τους ετικέτες κρασιών, Wild Ferment και Rosé. Και για τις δύο ετικέτες η ζύμωση γίνεται μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος ενώ παραμένουν στις οινολάσπες για τρείς μήνες.

Η σειρά σηματοδοτεί μια πρωτόγνωρη γευστική ταυτότητα, ενώ η ονομασία της αποτείνει φόρο τιμής στον αστροφυσικό Πάουλ Βίλντ, λάτρη της Ελλάδας και της ρετσίνας, που το 1982 χάραξε το όνομα της ρετσίνας στο αστρικό στερέωμα. Η ξεχωριστή, νέα σειρά «Τέσσερις Άγγελοι», δημιουργήθηκε για να δώσει φτερά απόλαυσης στις ξεχωριστές μας στιγμές. Τέσσερις άγγελοι και τέσσερις εποχές για κάθε ένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Αποτελείται από τέσσερις μοναδικές ετικέτες κρασιών, σε Λευκό, Ροζέ, Ερυθρό Ξηρό και Ροζέ Ημίγλυκο.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης Οινόραμα 2023, συμμετείχαν εκατοντάδες οινοποιεία όπου δειγμάτισαν πάνω από 2.500 κρασιά, ενώ παρουσιάστηκαν περισσότερα από 300 νέες κυκλοφορίες. Τα νέα προϊόντα της Οινοποιίας Μαλαματίνα, θα μπορείτε, σύντομα, να τα απολαύσετε σε επιλεγμένους χώρους εστίασης. Αναζητήστε τα.